INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL a 4.10 és 4.21 között leadott ÖSSZES  megrendelésre| Vásároljon MOST!

Hogyan válogassa össze a növényeket az otthonába? Használja ki a szekrényeket és a polcokat

Lucie Javůrková
13.4.2021

Rostliny jsou užitečné pro odstraňování toxických látek ze vzduchu a některé dokonce podporují lepší spánek. Zároveň v prostoru vytvářejí pocit svěžesti a pohodlí. Je však nutné systematické uspořádání pokojových rostlin.

Hogyan válogassa össze a növényeket az otthonába? Használja ki a szekrényeket és a polcokat

Umístění rostlin za několika podmínek

Při zvažování nákupu pokojových rostlin nejprve zvažte odpovědi na následující otázky.

  • Která místnost má nejvíce slunečního světla?
  • Jaký je směr oken v místnosti?
  • Kde jsou umístěny radiátory?
  • Jaká je průměrná teplota v místnosti?

Ne csak oda helyezzük el a növényeket, ahová dekoratív módon illenek. Vizsgáljuk meg azt is, hogy melyik hely a legjobb egy adott szobanövény számára. Néhány növénynek erős és közvetett fényre van szüksége, amely a kelet felé néző ablakokban található. A déli és a nyugati ablak is megfelelő, amíg a napsugár nem éri közvetlenül a növény leveleit.

 

A szobanövények fajai - futó, kicsi, hatalmas

A futó növények kiválóan alkalmasak a vakolat vagy repedések hiányosságainak elfedésére. Zöld függönyként is használják, amely szellős és romantikus légkört kölcsönöz a helyiségnek. Ez a fajta növény körbefut, indái vannak. A hagyományos (klasszikus) fajok közé tartozik a kúszó fikusz (Ficus pumila), amely részleges árnyékot igényel, és nem tolerálja a közvetlen napfényt.

Nagyon népszerű a futó borostyán (Hedera helix) is, amely változatos, fényes és szórt fényt igényel. Ezeket a típusokat akasztókra vagy Macramé nevű függesztett edényekbe lehet felakasztani (lásd az alábbi leírást).

 

         annie-spratt-zPktb9QkcGY-unsplash.jpg (6,61 MB)

 

Kis növényeket rendezünk az egyik sarokban vagy térbe egy helyen. A növények a polcokon, kis függesztett szekrényekben vagy polcrendszerekben el helyezve a legmutatósabbak, egy színű, megfelelő színű cserépben. Szintén nagyon hasznosak a háromlábú alacsony székek, díszlétrák és talppal ellátott virágcserepek, amelyek szinte mindenhol rendelkezésre állnak, és egyszerű és dekoratív kiegészítőként szolgálnak az üres térben.

 

 pexels-daria-shevtsova-1029796.jpg (698 KB)  pexels-ksenia-chernaya-3952029.jpg (1,05 MB)  pexels-cottonbro-4503736.jpg (4,03 MB)

 

A konyhában lehetnek növények, amelyek ételeket ízesítenek: bazsalikom, koriander, menta, metélőhagyma, citromfű, rozmaring, oregánó stb. Ezeket a főzéshez leggyakrabban használt gyógynövényeket konyhai polcokra, ablakpárkányokra vagy virágtartóba helyezik. A konyhában készített házikert kellemes hatást nyújt a szemnek.

 

      emile-victor-portenart-9slFL1alEh0-unsplash.jpg (774 KB)

 

Mi az a Macramé?

A makramé szó az arab migramah szóból származik, amely hímzett fátyol vagy díszszegélyt jelent. Már a tengerészek idején hasonló csomókat, alvóhálókat vagy kormányokat gyártottak. Most elért egy trendet a belsőépítészetben függő konzolok vagy fali akasztók formájában, különböző geometriai mintákkal. A Macramét leginkább a skandináv stílusú terek díszítéseként használják.

 

  pexels-владимир-гладков-6208095.jpg (3,90 MB)  pexels-ksenia-chernaya-3965563.jpg (1,91 MB)

 

Obývací pokoj, využívaný především jako společenská místnost, je přímo nejpohodlnějším a nejlépe zařízeným pokojem v bytě . Aby byl váš domov útulný, přidejte trochu zeleně, která vytváří pocit klidu a regenerace. V této místnosti by neměly chybět klasické okrasné rostliny jako Monstera, Shefflera, různé druhy Ficus nebo Mother Tongue. Pokud chcete ušetřit peníze a ne jen nakupovat v obchodech, pěstování vlastních rostlin, například ze semínek avokáda, je velmi rychlé a téměř zdarma.

Umístění velkých rostlin na podlahu nebo na nábytek, jako jsou sestavy nábytku , kde je zapotřebí světla, tepla, zavlažování a živin.

 

        pexels-huy-phan-3125195 (1) .jpg (1,05 MB)

 

 

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése