Kedvezmény őrület 50% MINDENRE + INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL minden 4.23-től leadott rendelésre.

Hogyan válasszunk matracokat panziók és szállodák számára

A szállodai matracoknak több kritériumnak is meg kell felelniük. A legfontosabbak a levehető és mosható huzat, a keret nélküli, szabadon álló matrac, valamint az optimális keménység és magasság. A levehető huzatok garantálják az ágy nagyfokú higiéniáját, míg a keménység és a magasság a kényelmet. Ebben az esetben nem tud minden vendége kedvére tenni, így inkább válasszon közepesen kemény, legalább 15 cm magas matracokat.

Hogyan válasszunk matracokat panziók és szállodák számára

Matrac magassága szállodák és egyéb szálláshelyek számára

A matrac magassága magának a matracmagnak a magasságából, amely 6-30 cm, és a huzat magasságából áll. Az ágy optimális magassága a matraccal együtt 45-50 cm-nek kell lennie. A mozgási problémákkal küzdőknek 60 cm-es magasságig ajánlott. Az ágyon ülve a teljes lábfejnek a padlón kell lennie, és a kerekeknek 90°-os szöget kell bezárniuk.

Szállodákhoz, panziókhoz és egyéb létesítményekhez választhatunk alacsonyabb, 15 cm körüli szállodai matracokat is, amelyek alkalmasak alkalmi alvásra. A 20 cm feletti matracok luxus benyomást keltenek. Vegye figyelembe az ágy magasságát is. A matracok kiegészíthetők topperrel vagy felső matraccal is, ami növeli az alvás kényelmét.

topper.png (1.15 MB)

Ha a matrac tömör deszkán vagy szalagos ágyrácson van elhelyezve, akkor válasszon 15 cm-nél magasabb matracot. Lamellás ágyrácshoz valamivel alacsonyabb matracot választhatunk, mert a léc rugalmas és támogatja a matrac pozitív tulajdonságait.

AJÁNLJUK: Franciaágyhoz mindig 2 különálló matracot válasszunk.

 

Szállodai matracok keménysége

Egy másik fontos szempont a keménység. A megfelelő keménység a test súlyától függ. Minél nagyobb a testsúly, annál keményebb matrac ajánlott. A szálláshelyek számára azonban nagyon nehéz a vendégek egyéni igényeit kielégíteni. Ezért ajánlott közepesen kemény H3 vagy H4 matracot választani. Az alternatíva egy dupla keménységű matrac.

A keménység a következőkre osztható:

  • H1 - Extra puha matrac, elsősorban alkalmi alvásra alkalmas.
  • H2 - Puha matracok, amelyek gyermekek vagy kis súlyú személyek számára alkalmasak.
  • H3 -  Közepesen kemény matracok, a legtöbb súlykategóriához alkalmasak.
  • H4 - Kemény matracok, népszerűek a nehezebb emberek és azok körében, akik szívesebben alszanak keményebb felületen.
  • H5 - Extra kemény matrac, ideális nehezebb emberek számára. Kevésbé alkalmas kis súlyú emberek számára. Alvás közben nem szabad nyomnia és bizsergetnie a végtagjait.
  • Két keménységű - Ha nem választja a felkínált lehetőségek egyikét sem, akkor választhat egy kettős keménységű matracot. Általában H3-as keménységű az egyik oldalon és H2-es keménységű a másik oldalon. Így lefekvés előtt bármelyik lehetőséget választhatja, csak fordítsa meg a matracot.

234192.jpg (138 KB)

KRETA habmatrac, 90x200 dupla keménységgel és 18 cm magassággal

 

Szállodai matracok alapanyaga

A szállodákban, panziókban és egyéb létesítményekben leggyakrabban hab vagy zsákrugós matracokat talál. A piac azonban rengeteg anyagot kínál, és népszerűek az olyan anyagok, mint a PUR vagy a HR hab.

PUR hab

A poliuretán habmatracok, az úgynevezett PUR matracok a piacon a legnépszerűbbek közé tartoznak. A poliuretán valójában egy hab. Ezt a matractípust az alak stabilitás, az erő és a légáteresztő képesség jellemzi. Javasoljuk kombinálni lamellás ágyráccsal. A habok kombinációjából készült matracok azonban ideálisak, nem csak PUR habból. Ezek inkább olcsóbb matracok.

HR hab

Nagyon tartós és rugalmas HR hab, amelyet néha hideghabnak is neveznek. Vastag falú cellákból áll, amelyek biztosítják a szellőzést és az optimális hőelvezetést. Ez egyedülálló tulajdonság, amely alkalmas a szálláshelyek számára. Megfelelő gerinctartást biztosít minden alvási helyzetben, kellően szilárd és tartós. Ideális kombinációt alkot szalagos ágyráccsal. Minőségük és áruk miatt népszerű matracok.

Memóriahab

A poliuretánhab egy speciális típusa a memória vagy viszkoelasztikus hab. A nyitott cellás szerkezet befolyásolja a merevséget a test hőmérsékletétől és nyomásától függően. Amikor a matrac érintkezik a testtel, a matrac megpuhul, alkalmazkodva a test súlyához. A tökéletes alvás érdekében a matrac több anatómiai zónára van osztva. A memóriahab az egyik legkényelmesebb típus, de árát tekintve drágább matracról van szó.

Táskarugók

Az egyes rugók sajátos alakkal és szilárdsággal rendelkeznek. Többféle rugótípust használnak, amelyek méretben, szilárdságban vagy terhelhetőségben különböznek egymástól. Nagyon népszerűek a táskarugók, amelyek külön tasakokba vannak csomagolva, amelyek befolyásolják az alvás kényelmét és minőségét. Általában kissé keményebbek, mint a hab, de tökéletes kényelmet biztosítanak. Nagyon népszerű a szálláshelyeken.

Szálláshelyek ágyainak higiéniája

Az ágyhigiénia ebben az esetben mindig elsőbbséget élvez. A matrac huzatának levehetőnek és moshatónak kell lennie, ideális esetben 60°C-on. Alkalmasak a speciális antibakteriális felületkezelések. A legtöbb szálláshelyen kötelező a matracvédő. Ezeket az ágyneművel együtt kell cserélni.

A matracvédő az ágy egyik alapvető higiéniai segédeszköze. Megvédi a matracot a szennyeződésektől, portól, bőrpihéktől, sérülésektől és olyan folyadékoktól, mint az izzadság vagy a vizelet. Ez meghosszabbítja a matrac élettartamát és növeli az ágy higiéniáját. A matracvédők legfeljebb 60 °C-on mosógépben moshatók.

mattress cover.png (1.01 MB)

 

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése