Jelenleg minden termékünk az Ön rendelkezésére áll raktárunkban

Hogyan válasszunk irodai széket?

Markéta Etrychová
25.11.2020

Ülőmunkát végez vagy sok időt tölt számítógép mellett ülve tanulás közben?! Fontos a megfelelő székválasztás. Adunk néhány tanácsot és tippet Önnek, hogy mire kell figyelnie egy új irodai szék kiválasztásakor.

Hogyan válasszunk irodai széket?

Mennyi időt tölt széken ülve naponta?

Alkalmi használat akár napi 4 órán át

Ha ritkán, vagy kevesebb, mint napi négy órát használ irodai széket, akkor szinte bármilyen irodai szék megfelelő. Kiválaszthatja azokat, amelyek rögzítettek, és ideális esetben egyszerű lengő mechanizmussal rendelkeznek. Az olcsó irodai székek általában ezeket az alapvető funkciókat kínálják.

8 órát naponta

Az ülőmunka és a klasszikus nyolcórás munkaidő minőségi irodai széket igényel. Ebben az esetben a széknek tartalmaznia kell egy állítható deréktámaszt és állítható kartámaszokat. Javasoljuk a ringató, aszinkron vagy szinkron mechanizmusú székeket.

Több, mint 8 órát naponta

Munka közben napi 12 óránál többet kell ülnie? Az egészsége megőrzése, valamint a hát- és az ágyéki fájdalom kiküszöbölése érdekében javasoljuk a felső kategóriájú  irodai székek választását. Tökéletes kényelmet és megkönnyebbülést nyújtanak a hátnak. Fontos maga az ergonómiai forma, valamint a mechanizmus funkciója is. Válassza azokat, amelyek aszinkron vagy szinkron mechanizmussal és ergonómikus kialakítással rendelkeznek.

photo-1587571164387-df579abdc4f3.jpg (153 KB)

Mechanikus funkciók

Rögzített

A rögzített mechanizmusú székek csak alkalmi használatra alkalmasak. A háttámla dőlését, az ülés mélységét vagy a kartámaszok magasságát nem lehet beállítani.

Ringató

A leggyakoribb ringató mechanizmus sok irodában nagyon népszerű. Az ülésmagasság beállítása magától értetődő. Ezenkívül a mechanizmus lehetővé teszi az ülési szög egyszerű megváltoztatását, vagyis ringatását egy karral. Saját testének ellensúlyozásával megváltoztathatja az ülési szöget.

Aszinkron

Az aszinkron mechanizmus lehetővé teszi az ülés és a háttámla szögének egymástól független beállítását. Ez a típus három karral van felszerelve. Az egyik szabályozza az ülés magasságát, a másik lehetővé teszi a háttámla szögének és a harmadik az ülés dőlésének beállítását. Az ilyen típusú mechanikával rendelkező irodai székek a kényelmes székek közé tartoznak nagyon jó ergonómiai tulajdonságokkal.

Szinkron

A kiváló ergonómiai tulajdonságokat és kényelmet a legjobb irodai szék vagy fotel garantálja szinkron mechanizmussal. Két kar lehetővé teszi az ülés és a háttámla szögváltozásának folyamatos beállítását. Folyamatosan alkalmazkodik a test formájához és mozgásához. Ez magában foglalja az ülés magasságának és a nyomóerő beállításának lehetőségét.

Kerekek

Puha padlókhoz

A kemény görgőket puha padlókhoz tervezték, különösen szőnyegekhez vagy PVC padlóburkolatokhoz.

Kemény padlókhoz

A puha görgőket elsősorban kemény padlókhoz, például csempékhez, fa vagy úszó padlókhoz tervezték. A kerekek kerülete gumival van bevonva, amely nem hagy csúnya nyomokat a padlón.

Univerzális

Egyre népszerűbb, és a gyártók előszeretettel  használják az univerzális kerekek. Ez a típus szőnyegeken és csempéken egyaránt használható.

Terhelhetőség

Minden széknek és fotelnek megvan a saját teherbírása. Válasszon a testtömegének megfelelőt. A legtöbb irodai szék teherbírása 70 és 180 kg között mozog. Javasoljuk, hogy tartalékoljon, a felesleges túlterhelés a dugattyú, a kerekek vagy a műanyag alkatrészek károsodásához vezethet. A terhelhetőség megfelelő megválasztása meghosszabbítja a termék élettartamát.

Huzatok

Háló

Az egyik leggyakrabban használt székhuzat a háló. Kiemelkedő tulajdonsága a magas légáteresztő képesség, amelyet értékelni fog a melegebb hónapokban. Másrészt a háló karbantartása igényesebb és a szigetelő tulajdonságok alacsonyabbak.

1.jpg (78 KB)2.jpg (88 KB)3.jpg (71 KB)4.jpg (65 KB)

Bőr

Elég gyakran találkozunk valódi vagy szintetikus bőrrel. Ezeknek a székeknek a karbantartása nagyon egyszerű, fényűzőnek tűnik és hosszú élettartammal büszkélkedhet. Lehetséges hátrány az alacsonyabb légáteresztő képesség.

5.jpg (54 KB)6.jpg (168 KB)7.jpg (160 KB)8.jpg (129 KB)

Szövet

A kárpitozott székek előnye a jó szigetelő tulajdonság. Kisebb hátránya a nehezebb karbantartás. Különösen alkalmasak hidegebb helyiségekbe és akár napi 8 órás ülésre.

9.jpg (52 KB)10.jpg (48 KB)11.jpg (47 KB)12.jpg (60 KB)

 

A helyes ülés alapjai

  • Függőleges testtartás, fenék érinti a háttámlát
  • A hát alsó oldali része a háttámlán nyugszik
  • A lábszár és a comb derékszöget zár be
  • Az ülés vége és a térd hajlata között 5 cm a távolság
  • A könyök az asztallap magasságában helyezkedik el, derékszöget zárnak be
  • A monitor és a szem közötti távolság 50 - 70 cm
  • A szemek a monitor felső szélének magasságában vannak
  • A rendszeres nyújtás elengedhetetlen

 

Az irodai székek tesztjein a  fejtámlával és deréktámlával, szellős és puha anyagú, állítható ülés- és kartámaszokkal rendelkező, valamint elegáns kivitelű székek  kerülnek előtérbe. Mindezt megfizethető áron.

 

AJÁNLJUK: A minőségi székhez irodai íróasztalra is szükség van. Ha tanácstalan, nézzen meg egy blogot.

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése