15% kedvezmény az összes bútorra az EXPEDO15 kóddal

Hogyan válasszunk ágyat egy tinédzsernek?

Gyermeke szobájának a berendezését tervezi? Akkor már biztosan tudja, hogy ez nem egy egyszerű feladat. Egy a tizenévesek szobáinak ugyanis számos kritériumnak kell megfelelnie. Tanulószobaként, játszószobaként és pihenőként is szolgál egyben. A gyermekszoba optimális elrendezése gyakran sok kreativitást, de ugyanakkor gyakorlatias megközelítést igényel.

Hogyan válasszunk ágyat egy tinédzsernek?

A szobát meghatározó ágy kiválasztása általában az igazán kemény dió. Kíváncsi, hogyan válasszon tökéletes ágyat a kamasz gyermeke számára? Segítünk, hogy mire figyeljen oda a választáskor, és mi az amit semmiképp ne felejtsen el.

A kamaszok ágy választásának fő kritériumai

  • biztonság
  • ágyméret
  • minőségi matrac
  • funkcionalitás
  • tárolóhelyek
  • design

Milyen méretű ágyat válasszunk?

Egy- vagy kétszemélyes? Egy nehéz döntés, amellyel sok szülő szembesül. A fiatalabb gyerekeknek egyszemélyes ágy is megfelel, ezeknek gyakran érdekes kialakítása van. A leginkább praktikus és biztonságos megoldást, azok az ágyak jelentik, melyeknek 2 vagy 3 oldala meg van emelve. Megvédi a falakat a karcolásoktól, és fokozott biztonságérzetet ad a gyermekeknek.

Az nagyobb kamaszok viszont inkább a hosszabb egyszemélyes ágyat vagy akár a franciaágyat részesítik előnyben. Az idősebb gyermekek esetében általában a kényelem és a design az elsődleges szempont. Ne feledkezzen meg azonban arról, hogy az ágy elég magas legyen.
130216_3.jpg (207 KB)

Ne becsülje alá a minőségi matrac kiválasztását sem.

A gyermekeknek szánt matrac kiválasztásakor ne kössön kompromisszumot a minőség terén. A jól megválasztott matrac a kulcs a minőségi pihenéshez és alváshoz. A fiatalok gerincének valóban szüksége van a megfelelő helyeken történő elégséges támasztékra.

A matrac keménységének kiválasztása gyakran a legnehezebb. Nem számít, hogy mit írnak a kézikönyvek. Alapozzon a gyermeke szubjektív komfortérzetére, a legegyszerűbb, ha hagyja, hogy gyermeke kipróbálja, és maga válassza ki milyen keménységű matracot szeretne.

Az anyag kiválasztásakor választhat a klasszikus hab-, rugós vagy kókuszmatracok közül. Minden anyagnak megvannak a maga előnyei és hátrányai. Végső soron ez is elsősorban a gyermeke preferenciáitól függ.

A tárolóhelyek is fontos szerepet játszanak

Egyszerűen nem nélkülözheti a különböző típusú tárolóhelyeket a gyerekszobában. De mi van akkor, ha a szoba mérete miatt egy nagyobb szekrény nem fér el? Ne feledkezzünk meg az ágy alatti helyről sem. Erről a remek tárolóhelyről gyakran teljesen megfeledkezünk, pedig tökéletes helyet biztosít kisebb és nagyobb tárgyak tárolására egyaránt.

A tárolóhellyel rendelkező ágyak sokféle megjelenésben és kialakításban elérhetőek. Az ágy mérete nem számít, a nagyobb ágyakban több hely van kialakítva a különféle apróságok tárolására.

139126i_1.jpg (218 KB)

Ne legyen földhöz ragadt

Ne féljen kreatív és eredeti lenni! Különösen akkor, amikor olyan kihívással kell szembenézni, mint egy gyerekszoba berendezése. Az emeletes ágyak még mindig nem vesztették el varázsukat. Két- és egyszemélyes modellek közül is választhat.

Az egyszemélyes gyermek emeletes ágyak gyakran nagyon okosan vannak kialakítva. Az emeletes ágy felső része alvásra és pihenésre szolgál, míg az alsó részen remekül elfér egy íróasztal vagy szekrény. Esetleg mindkettő. Az emeletes ágyak igazán nagyszerű megoldást jelenthetnek a kis gyerekszobákban, ahol gyakran szűkösebb a hely.

 220812.jpg (229 KB)

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése