INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL a 4.10 és 4.21 között leadott ÖSSZES  megrendelésre| Vásároljon MOST!

Hogyan tisztítsuk meg a fürdőszobát vegyszerek nélkül

Kíváncsi arra, hogy hogyan tisztíthatja meg természetes módon a fürdőkádat, csempét vagy mosógépet? Merítsen ihletet nagyanyáinktól, akik a kémiai tisztítószerek helyett természetes erőforrásokat és konyhai alapanyagokat használtak. A penész, szennyeződés és vízkő eltávolításához használhat néhány összetevőt, például citromlevet, szódabikarbónát, sót vagy ecetet.  Ezután a fürdőszoba úgy fog ragyogni, mint az új.  Tisztítsuk ki együtt a fürdőszobát.

Hogyan tisztítsuk meg a fürdőszobát vegyszerek nélkül

WC

Mindenki ismeri a vízkőlerakódást a WC-ben. A rendszeres karbantartás különösen fontos a WC tökéletes tisztán tartása érdekében. A kamrában is talál segítséget vízkő eltávolításához. Szüksége lesz ecetre és szódabikarbónára. Öntsön egy kis szódabikarbónát közvetlenül a WC-csészébe, és öntse rá a forró ecetet. Hagyja hatni körülbelül 20 percig. Távolítsa el a maradékokat WC-kefével.

Fürdő és zuhanyzó

A szódabikarbóna és a C6H8O7 vagy a citromsav elegendő a zománcozott felületek, például fürdőkád vagy mosdókagyló tisztításra. Keverjen el körülbelül 100 g szódabikarbónát forró vízzel, hogy sűrű masszát kapjon. Vigye fel a kapott masszát a kád vagy a mosdó felületére, és hagyja hatni 15 percig. Készítsen oldatot a citromsavból és a vízből a teljes felület tisztításához. Ideális a szivacs használata. Ezután öblítse le vízzel a kádat és a mosdót, majd mossa le a szennyeződéseket.

136163.jpg (87 KB)

Eltömődött hulladék

A mosdókagylónál, fürdőkádnál és zuhanyozónál ecettel és szódabikarbónával könnyedén kitisztíthatja a folyamatosan lerakódó hulladékot a lefolyóban. Ezenkívül az ecet minimálisra csökkenti a szagokat a szennyvízcsőben. Öntsön szódabikarbóna és ecet keverékét az eltömődött lefolyóba, vagy öntsön 200 g szódabikarbónát közvetlenül a szifonba, és öntse le körülbelül 500 ml ecettel. Hagyja hatni 15 percig, majd öblítse le forró vízzel. A nagyobb hatékonyság érdekében ismételje meg az egész folyamatot még egyszer.

Csaptelepek

A citromlé képes megbirkózni a vízkővel. Cseppentsen néhány cseppet a csaptelepre, és hagyja hatni körülbelül 10 percig. Ezután öblítse le meleg vízzel. Sima liszttel tökéletes csillogást tud elérni. Enyhén szórja meg a csapot sima liszttel, majd fényesítse és szárítsa meg nedves pamut kendővel. A vízcsap olyan jó lesz, mint az új.

hands-in-pink-gloves-washing-a-washbasin-with-a-sponge.jpg (226 KB)

 

Tükör

Készíthet természetes tisztítószert ecet vagy citromlé és víz keverékéből. Keverjen össze körülbelül 0,5 l vizet és 50 ml ecetet és 20 ml tiszta alkoholt. Ez az oldat több hétig eláll egy flakonban. Ha csak egyszeri segítséget keres, keverje össze a vizet és a citromlevet. Vigye fel a fürdőszobai tükörre, és száraz papírral vagy pamutkendővel polírozza le.

136164i.jpg (122 KB)

Mosógép

Fontos a mosógépet rendszeresen tisztítani. Öntsön 1 liter ecetet és egy zacskó szódabikarbónát a mosógép dobjába. Állítsa a programot minimum 60 °C-os hőmérsékletre, ideális a forraláshoz. Kb. 300 g szódabikarbónát is feloldhatunk langyos vízzel, és beleönthetjük az öblítőrekeszbe. A tisztítási program befejezése után öblítse le vízzel a mosógépet. Ügyeljen arra, hogy minden alkatrészt mosson le, és hagyja megfelelően megszáradni.

Csempe és talaj

Az ecet elsősegély a fürdőszoba tisztításához. Erősségét a csempék és burkolatok gondozására is felhasználhatja. Jól keverje össze az ecet és víz 1:1 arányú keverékét, és kezdje el a tisztítást. A legtöbb részhez elegendő egy szivacs, míg a fugához használjok fogkefét. Ezután öblítse le vízzel. Az oldathoz hozzáadhat néhány csepp illóolajat.

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése