Kedvezmény őrület 50% MINDENRE + INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL minden 4.23-től leadott rendelésre.

Hogyan tároljuk a szezonális ruhákat?

Az ősz és az első fagyok már kopogtatnak az ajtón. Ezzel együtt eljön az idő, hogy a könnyű nyári ruhákat melegebb kabátokra és dzsekikre cseréljük. Te is minden évben küszködsz a szezonális ruhadarabok tárolásával, amikor a szekrényed úgy néz ki, mintha felrobbant volna? Akkor biztosak vagyunk benne, hogy a mai cikket nagyon hasznosnak találod majd.

Hogyan tároljuk a szezonális ruhákat?

Megnézzük, hogyan lehet a nyári és téli szezonális ruhákat a legjobban tárolni. Tippeket is adunk, hogyan harcolj a molyok ellen, és hogyan védheted meg tőlük a ruháidat. Adunk néhány hasznos tippet és trükköt is, hogy egész évben rendben és frissen tartsd a ruhatárad.

Mindig csak a kimosott, tiszta ruhákat tárold!

Ez a szezonális ruhák tárolásának első szabálya. Ne felejtsd el kimosni a nem hordott ruhákat. Ez az egyetlen módja annak, hogy azok a következő szezonig frissen maradjanak a szekrényben. Ellenkező esetben nemcsak a ruhák, hanem maga a tárolóhely is kellemetlen szagokat áraszt majd. A szekrényből vagy komódból aztán nehéz lenne kiszedni a kellemetlen illatokat.

Ideális esetben szárítsd a szennyest a szabadban, a friss levegőn. Ez biztosítja a tökéletes száradást és a kellemes illatot. Ellenőrizd még egyszer a kimosott ruhákat, és tisztítsd meg őket egy ruhatisztító hengerrel. Ez eltávolítja a ruhákról az utolsó szennyeződéseket, porszemeket, szőrszálakat vagy akár az állatszőröket is.

A ruhák tárolására mindig zárt helyiségeket válassz. Így még jobban megvédheted a ruhákat a portól és más szennyeződésektől. A fogasok vagy állványok alkalmasabbak az éppen viselt szezonális ruhák tárolására.

140992i.jpg (115 KB)

Vákuumzsákok – helytakarékos és védi a textíliákat

Az egyik leghasznosabb trükk a ruhák okos tárolásához kétségtelenül a vákuumzsák. Különösen akkor fogod őket értékelni, ha tényleg nem sok hely és tárolóhely áll rendelkezésedre. A nagyobb vákuumzsákokba kényelmesen elfér több pehelypaplan, télikabát vagy dzseki.

Zárd be a mosott ruhákat a zsákba, majd a porszívó segítségével szívd ki a felesleges levegőt a speciális szelepen keresztül. A létrehozott vákuumnak köszönhetően minden ruhád igazán tiszta és illatos marad. Sőt, a kártévők vagy a por miatt sem kell aggódnod.

A vákuumzsákok a szekrény rendben tartásában is segítenek.
A zsákokat a levegő kiszívása után a ruhatároló dobozokba rakhatod. Így a szezonális ruhák tárolása valóban minimális helyet foglal majd. Ráadásul minden rendezett lesz.

pexels-photo-4498143.jpeg (77 KB)

Alattomos molylepkék – tudod, hogyan kell elbánni velük?

A jól ismert és sokak által nem kedvelt molyok sok kárt tudnak okozni a ruhákban. A velük való küzdelem néha nehezebb, mint gondolnád. Ez egy kicsit hasonló a hosszútávfutáshoz. Van azonban néhány trükk, amivel távol tarthatod ezeket a rovarokat a ruháidtól.

Már nagyanyáink is szárított levendulával töltött kis zacskókat tettek a szekrényekbe és a komódokba. A levendulában található természetes illóolajok tökéletesen elűzik a molyokat, ráadásul a ruhatárad gyönyörűen friss és illatos lesz. Ahhoz, hogy ez a trükk igazán hatékony legyen, legalább havonta egyszer cseréld ki a levendulazsákokat.

Egy másik lehetőség természetesen a különféle speciális molyirtó szerek. Ezek általában drogériákban és szupermarketekben kaphatók. Különféle gélkapszulát és tasakot lehet kapni, amelyek elriasztják a molyokat. Szintén praktikusak és hatékonyak az úgynevezett ragadós papírok, amelyeket egyszerűen elhelyezhetsz a szekrény belsejében. A molyok megtapadnak a csapdában, és nem tudnak több kárt okozni.

 141470i.jpg (87 KB)

Van valami trükköd a szezonális ruhák tárolására? Vagy tudod, mi vethet véget egyszer s mindenkorra a molyirtásnak? Csupa fül vagyunk!  Oszd meg velünk a tippjeidet!

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése