Kiszállítás és Felvitel INGYENES, 47 000 HUF feletti rendelés esetén érvényes

Hogyan rendezzük be a konyhát a leghatékonyabban: Tippek és trükkök

Kateřina Pelejová
23.5.2024

A jól szervezett konyha nemcsak az a hely, ahol készülnek az ételek, hanem az otthona központja is, ahol összegyűlik a család és a barátok. A hatékony szervezés nemcsak időt takarít meg a főzés során, hanem lehetővé teszi, hogy tisztán és rendben tartsa a konyhát. Ha Ön is szeretné hatékonyan átrendezni, a következő tippek és trükkök segítenek ebben.

Hogyan rendezzük be a konyhát a leghatékonyabban: Tippek és trükkök

Határozza meg a funkcionális zónákat

A konyha felosztása különböző zónákra a tevékenységek szerint (pl. előkészítés, főzés, mosogatás) megkönnyítheti a napi rutint. Gondoskodjon arról, hogy a gyakran használt eszközök és hozzávalók közel legyenek ahhoz a területhez, ahol szükség van rájuk.

 

Használja ki a függőleges teret

A falra szerelt polcok vagy regálok további tárolóhelyet biztosíthatnak az edények, serpenyők, fűszerek és egyéb konyhai eszközök számára. Szereljen kampókat a falra vagy a szekrényajtók hátuljára, hogy tárolhassa a konyharuhát, merőkanalakat vagy főzőkanalat.

Návrh bez názvu - 2024-05-16T084241.774.png (1.42 MB)

 

Rendszerező tárolók és dobozok

A tárolók és dobozok használata segíthet a szekrények és fiókok rendben tartásában. Tartsa a hasonló eszközöket (pl. fűszerek, főzőeszközök) külön tárolókban, hogy könnyebben megtalálja szükség esetén.

Návrh bez názvu - 2024-05-16T084944.079.png (1.16 MB)

 

A munkaterület átláthatósága

Tartsa a munkaterületét a lehető legkevésbé zsúfoltan, és minimalizálja az ott tárolt eszközök mennyiségét. Fektessen be tárolóedényekbe vagy edénytartókba, hogy minimalizálja a rendetlenséget, és növelje az ételkészítéshez szükséges munkaterületet.

 

Élelmiszerek címkézése és elrendezése

Ha jelölőket, címkéket vagy átlátszó tárolóedényeket használ az élelmiszerek tárolásához, az segíthet a rendszerezésben és az élelmiszerpazarlás minimalizálásában. A hulladék minimalizálása érdekében ügyeljen arra, hogy a régebbi élelmiszerek elöl, az újak pedig hátul legyenek elhelyezve.

Návrh bez názvu - 2024-05-16T085535.030.png (902 KB)

 

Rendszeres tisztítás és karbantartás

Tartsa be a rendszeres takarítást és karbantartást, hogy minimálisra csökkentse a rendetlenséget, tartsa tisztán és rendben a konyhát. Tisztítsa ki a hűtőszekrényt és a szekrényeket,  dobja ki a már nem használt tárgyakat.

Návrh bez názvu - 2024-05-16T085805.248.png (1.17 MB)

Tipp: Tudta, hogy a konyhai rendszerezés attól is függ, hogy Ön jobb vagy balkezes?

 

 

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése