Kedvezmény őrület 50% MINDENRE + INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL minden 4.23-től leadott rendelésre.

Hogyan lehet megszabadulni a penésztől a falon

Alexandra Doskočilová
22.9.2022

Fontos, hogy először fertőtlenítse a penész által érintett területeket festékkel vagy permetezéssel. Nedvesítse be vagy törölje át az egész felületet langyos vízzel. A falat be kell nedvesíteni, hogy a penész ne terjedjen a levegőben. Ezután törölje át a falat egy tiszta ruhával, kb. 10 cm-es körben a penésztől. Ezután egy durva kefével kaparja le. Ha a lerakódás nagy, az érintett vakolatot is el kell távolítani, és a folyamatot szükség esetén meg kell ismételni. Ha további tippekre és trükkökre kíváncsi, olvasson tovább, így új ötleteket adunk Önnek.

Hogyan lehet megszabadulni a penésztől a falon

1. Először azt kell megvizsgálni, hogy milyen tényezők vezetnek a penészedéshez. A poros ablakok vagy a nedves foltok a falon elősegítik a penész kialakulását. Amint megjelenik a penész, érdemes kideríteni a terjedés okát, és orvosolni a problémát. Ellenkező esetben nem fog könnyen megszabadulni a penésztől.

A penész kialakulásának okai:

  1. Az ablakok vagy ajtók rossz beszerelése
  2. Rossz vagy nem megfelelő szigetelés
  3. Párás levegő a helyiségben
  4. Fényhiány
  5. Rossz belső szellőzés
  6. Bútorok túl közel vannak a falhoz
  7. Építkezési hibák

dominic-spohr-a4RHV8XLK58-unsplash.jpg (2.41 MB)

2. Használhatunk a drogériában kapható fertőtlenítő spray-ket a penészedés megelőzésére. Ha azonban ezt a lehetőséget választja, mindig védje magát védőszemüveggel, védőmaszkkal és kesztyűvel. A vegyszeres penészeltávolítás csak akkor ajánlott, ha kis és közepes méretű területek érintettek. Ehhez például a következő termékeket használhatja:

  • Savo penész ellen – rendkívül hatékony fertőtlenítőszer, alkalmas vakolatra és festett falakra bel és kültéren.
  • HG penész ellen

3. Ha nem rajong a kémiáért, abban az esetben van még négy tippünk az Ön számára:

  • Inteligens gomba - az emberekre és állatokra ártalmatlan szerves változat, egy mikoparazita, amely képes elpusztítani más gombákat, és a penészgombákkal is megbirkózik.
  • Szódabikarbóna - szódabikarbónából és vízből (1:1 arányban) készítsen pasztát, dörzsölje be vele az érintett területeket, hagyja megszáradni, majd kefével súrolja le a falat, és nedves ruhával törölje le. A szódabikarbóna megelőzésként is használható.
  • Grapefruit - szórja meg a grapefruit felét szódabikarbónával vagy konyhasóval a tisztításhoz.
  • Ecet – ehhez permetezőre lesz szüksége. Az ecetet kenje a penészesedés helyére, és egy órát hagyja hatni. Végül törölje le a területet szappanos vízzel, és hagyja alaposan megszáradni.

close-up-grapefruit-slices.jpg (2.37 MB)

Mint sok más problémát, ezeket is jobb megfelelő megelőzéssel elkerülni. Nézze meg a penész elleni küzdelem különféle trükkjeit.

  • Gombaellenes bevonatok és gumibetétek. Ezek olyan anyagok, amelyek speciális hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezek a bevonatok alkalmasak peremfalakra vagy bejárati folyosókra, ahol a különböző hőmérsékletek gyakran ütköznek.
  • Intenzív szellőztetés. Nem tanácsos az ablakokat hosszú ideig nyitva tartani, ideális esetben naponta néhányszor egyszerre kinyitni őket, és legalább 5 percig intenzíven szellőztetni.
  • Mérje meg a levegő páratartalmát egy intelligens meteorológiai mérővel, ha a páratartalom meghaladja a 60 %-ot, akkor értesítést kap a telefonján, amely lehetővé teszi az óvintézkedések előzetes megtételét.

adrien-siami-iB3rDL7FNcI-unsplash.jpg (2.09 MB)

Reméljük, hogy a cikk segített Önnek, és egyszer s mindenkorra megszabadul a penésztől!

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése