INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL a 4.10 és 4.21 között leadott ÖSSZES  megrendelésre| Vásároljon MOST!

Hogyan kell felszerelni a fali dekor paneleket a falra?

Mik azok a dekoratív burkoló panelek?

A fali panelek 2 kategóriába sorolhatók - úgynevezett léc és kárpitozott panelek.

Léc vagy lamellás fali panelek

Így nevezik a paneleket, melyeket lecek vagy lamellák alkotnak. Ezek készülhetnek tömörfából, laminált anyagból vagy más anyagokból, például LTD vagy HDF. Elsősorban dekoratív funkciót, de részben akusztikai funkciót is betöltenek. Képesek elnyelik a hanghullámokat, és megakadályozzák a túlzott zajterhelést a szobában. Leggyakrabban darabonként árulják, körülbelül 30 cm széles és 270 cm magas méretekben.

Hogyan kell felszerelni a fali dekor paneleket a falra?

233999.jpg (151 KB)

SPIRIT 2 fali lamella panelek fehér hátlapon

Kárpitozott fali panelek

A kárpitozott paneleket leggyakrabban puha szövet vagy ökobőr borítja. Különböző formákban kaphatóak a négyzetektől kezdve a téglalapokon át a sokszögekig. A kárpitozott panelek 3D hatást keltenek. A fából vagy MDF-ből készült panelek leggyakrabban habszivaccsal vannak töltve és kárpitozással borítva. Ezek dekoratív funkciót töltenek be, de egyben hangszigetelik is a helyiséget.

235274.jpg (129 KB)

RUN 7 fali kárpitozott panelek téglalap alakú 70 x 40 cm méretben, sötétzöld színben

Fali lamellás panelek felszerelése

A falra nagy szilárdságú erős ragasztóval

A paneleket többféleképpen lehet felszerelni. Az egyik, amikor közvetlenül a falra szereljük. A falnak azonban tisztának és simának kell lennie. Az egyes lamellás paneleket a falhoz nagy szilárdságú, erős ragasztóval kell rögzíteni, amely kiválóan helyettesíti a szögeket és csavarokat.

detail.jpg (99 KB)

SPRINTY fali lamella panel részlete fekete deszka alaplapon tölgyfa dekorral.

A falra csavarok segítségével

A következő lehetőség a falra szerelés csavarok segítségével. A kellően hosszú, kis fejű csavarokat közvetlenül a panelbe vagy az egyes panelek között a hátlapba lehet fúrni. Minden esetben ügyeljen arra, hogy elegendő csavar álljon rendelkezésére. Ideális felfúrni a felső részén, a közepén és az alján több helyen.

Kiegyenlítő lécen ragasztó vagy csavarok segítségével

Az utolsó lehetőség a kiegyenlítő lécekre történő felszerelés. Ha a fal egyenetlen, akkor kiegyenlítő léceket szerelhet rá. Ezután fúrja vagy ragassza fel a fali paneleket ezekre a lécekre. Rögzítse a léceket a falhoz. A lécek optimális esetben kb. 50 cm távolságra legyenek egymástól, ami a szereléshez megfelelő rácsot hoz létre. A lécek tökéletesen illeszkednek egymáshoz, így az összeszerelés valóban nagyon egyszerű.

Kárpitozott fali panelek felszerelése

A kárpitozott fali panelek esetében 2 rögzítési lehetőség közül választhat. Az első esetben a kárpitozott panelek a falhoz vannak rögzítve anélkül, hogy eltávolíthatók lennének. A második lehetőségnél a panelek eltávolíthatók a falról.

235279.jpg (41 KB)

Egy darab RUN 4 fali kárpitozott panel méret 42 x 42 cm méretben, rózsaszínben.

A falra nagy szilárdságú erős ragasztóval

A kárpitozott fali panelek nagy szilárdságú ragasztóval közvetlenül a falra rögzíthetők. Vigyen fel elegendő mennyiségű ragasztót az egyes panelekre, ügyelve a szélekre, hogy a ragasztó ne kerüljön a kárpitozott részre. A szövet visszafordíthatatlanul károsodhat.

A falra tépőzár segítségével

A dekoratív panelek tépőzár segítségével is rögzíthetők a falhoz. A tépőzár egyik részét a falhoz, a másikat a panelhez ragasztjuk. Ez lehetővé teszi a kárpitozott részek eltávolítását és tisztítását. Ez valóban praktikus módja a felszerelésnek.

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése