Kedvezmény őrület 50% MINDENRE + INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL minden 4.23-től leadott rendelésre.

Hogyan ápoljuk a szállodai ágyakat és matracokat?

A vendégek minőségi és teljesértékű alvása az ágy kiválasztásától, különösen a megfelelő matractól és ágyrácstól függ. Íme néhány tipp a szállodai ágyak és matracok ápolására, hogy azok hosszú ideig megőrizzék tulajdonságaikat. Kényeztesse vendégeit nyugodt és zavartalan alvással. Érezzék magukat úgy, mint otthon.

Hogyan ápoljuk a szállodai ágyakat és matracokat?

1.      Távolítsa el a port és a szennyeződéseket

A rendszeres karbantartás, a por, a szennyeződések és a foltok eltávolítása a szállodai ágyakról garantálja a hosszabb élettartamot, a szép és tartós megjelenést. A portól alacsony vagy közepes teljesítményű porszívó segítségével szabaduljon meg, puha kefével, melyet soha ne nyomjon a felületre, hogy ne karcolja meg. Tömörfa ágyak esetében egyszerűen törölje le a port egy puha, száraz vagy enyhén nedves törlőkendő segítségével.

Ágy és ágynemű ápolása

A foltokat és szennyeződéseket keletkezésük után azonnal távolítsa el. Először egy száraz, puha törlőkendővel szívja fel az összes nedvességet, majd óvatosan távolítsa el a megszáradt szennyeződést egy tompa tárgy segítségével. Műbőrrel és bőrrel kárpitozott ágyakhoz enyhén megnedvesített törlőkendőt is használhat. Kárpitozott ágyaknál mindig a szövés irányában tisztítsa a felületét.

Mindig csak az adott típusú kárpit ápolására ajánlott termékeket használjon.

2.      Ágynemű

Hogy hogyan kell megfelelően ápolni a szállodai ágyneműt, hogy az tartósan megőrizze szép megjelenését és formáját, valamint mindig illatos és kellemes tapintású legyen, arról egy egész cikk szól a blogunkon "A szállodai ágynemű megfelelő ápolása" címmel.

bed linen.png (1022 KB)

A matrac gondozása

1.      Forgassa a matracot

Alvás közben az emberi test egyenetlenül terheli a matracot. Egyes helyeken a matrac gyorsabban megereszkedik, ezért fontos, hogy a matracot minden irányban forgassa - jobbról balra, a lábtól a fej felé és fordítva. Kéthetente egyszer forgassa át a matracot. Hagyja a matracot kiszellőzni és alaposan megszáradni, mielőtt megfordítja, mivel alvás közben sok izzadságot bocsát ki az ember.

2.      Porszívózza ki és tisztítsa

Fontos a matrac portalanítása, ezért minden ágyneműcsere alkalmával porszívózza ki a matracot és az ágyat. Ha a matrac szennyeződik, kövesse a gyártó utasításait. A matracokon hasonló címke található, mint a ruhákon, ezért soha ne távolítsa el őket. Általánosságban elmondható, hogy a matracok sesetében előnyös a száraz tisztítás.

Szállodákban, panziókban és egyéb szálláshelyeken is célszerű speciális száraz porszívókat használni, hogy a matracról eltávolítsuk a nem kívánt szennyeződéseket. Ezáltal a matrac gyönyörűen felpuhul és illatos lesz. Egy alapos és szakszerű tisztítás után még egy több éves matrac is úgy fog hat, mintha új lenne.

mattress vacuuming.png (1.67 MB)

3.      Szellőztessen

A matracnak és az ágyneműnek jót tesz a rendszeres szellőzés és a friss levegő. A matracot az ágynemű cseréje előtt először alaposan meg kell szárítani és ki kell szellőztetni. Ne feledkezzünk meg az aljáról sem, a matracnak alulról kell lélegeznie. Ha nincs elég hely az ágy alatt, emelje meg és csúsztassa el kissé a matracot, hogy a levegő szabadon keringhessen a matrac alatt. Ha lehetséges, csúsztassa ki az alsó fiókokat, hogy a matrac alá is jusson levegő.

4.      Válasszon megfelelő ágyrácsot

A kiváló minőségű és kellően rugalmas ágyrács meghosszabbítja a matrac élettartamát, és hosszú ideig megőrzi tulajdonságait. Az ágyrács rugalmassága befolyásolja a matrac terheléseloszlását. A matrac légáteresztő képessége viszont jelentős hatással van a matrac szellőzésére és a nedvesség elpárolgására. A teljes ágyrács nem teszi lehetővé, hogy a matrac alulról szellőzzön.

5.      Matracvédő

A szállodákban, panziókban és szállókban az ágyakról nem hiányozhat a matracvédő. A matracvédők megvédik a matracot az izzadságtól, portól, foltoktól, folyadékoktól, baktériumoktól és mikroorganizmusoktól, miközben nem befolyásolják az ágy kényelmét és légáteresztő képességét. Allergiásoknak is ajánlott, mivel csökkenti a poratka kialakulásának kockázatát. A védő a matracon lévő kisebb egyenetlenségeket is eltünteti, és növeli a vendégek kényelmét.

Kétféle védőtípus létezik:

  • matrachuzat - a matracra kerül, a könnyebb kezelhetőség érdekében célszerű olyat választani, amely legalább két helyen cipzárral rendelkezik.
  • matracvédő - csak a matracra helyezik, és a sarkoknál gumiszalagokkal rögzítik.

A matracvédőket rendszeresen, legalább 60 °C-on mossa ki, hogy megszabaduljon az allergénektől.

mattress protector.png (1.15 MB)

6.      Topper

A matracot minőségi topperrel is megvédheti. A Topper egy körülbelül 5 centiméter magas felső matrac, melyet a fő matracra erősíthet rugalmas szalagokkal.

A Topper több funkcióval rendelkezik:

  • védi a matracot a szennyeződésektől és a mechanikai sérülésektől
  • növeli a matrac kényelmét és minőségét (javítja a meglévő matrac tulajdonságait)
  • meghosszabbítja a matrac élettartamát
  • növeli az ágy magasságát

topper.png (1.03 MB)

TIPP: Bővebb információt a „Topper, mely garantálja a kényelmet és védi a matracot” cikkünkben talál.

 

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése