Akár -30% kedvezmény MINDENRE + kiszállítás csupán 1990 Ft, felvitel 4900 Ft, kiválasztott bútorokra összeszerelés 12 990 Ft

Egészséges alvás – hogyan válasszuk ki a megfelelő matracot

Markéta Etrychová
27.10.2020

Az alvás a pihenés szerves része és az egészség kulcsa. Az alvás minőségét számos tényező befolyásolja, beleértve a környezetet, az ágyat, az ágyrácsot és nem utolsó sorban a matracot. Hogyan válasszuk ki a megfelelőt és élvezzük a teljesértékű alvást? Van néhány tanácsunk és tippünk az Ön számára.

Egészséges alvás – hogyan válasszuk ki a megfelelő matracot

KEMÉNYSÉG ÉS MAGASSÁG

Az új matrac kiválasztásakor az egyik legfontosabb szempont a keménység (H). Szorosan összefügg a felhasználó személyes súlyával. Nagyobb súlyú emberek számára általában nagyobb keménységű matracokat ajánlunk. Míg az alacsonyabb súlyú embereknél a matracok alacsonyabb keménységűek. A keménységi skála összesen öt fokot és egy bónuszt rögzít, ami megduplázza a merevséget.

tuhost HU.jpg (34 KB)

A matrac optimális magassága egy felnőtt számára 16 - 20 cm. Egy egyszerű teszt segítségével könnyen meghatározhatja az ideális magasságot. Ha leül az ágyra, amely ágyráccsal és matraccal rendelkezik, akkor az egész talpa érjen a talajhoz, a térdeknek pedig 90 fokos szögben kell lenniük.

TESTSÚLY

Az ember súlya nemcsak a matrac keménységét, hanem a magasságát is befolyásolja. A matracnak tökéletes kényelmet és tartást kell biztosítania a gerinc számára. A nagyobb súlyú személyeknek keményebb és magasabb matracokat kell választaniuk. Figyelembe kell venni a maximális terhelhetőséget. A puhább és alacsonyabb matracok jobban megfelelnek alacsony testsúlyú embereknek vagy gyermekeknek.

KOR ÉS NEM

Gyerekek és felnőttek teljesen más követelmények alapján választanak matracot. A férfiak inkább a keményebb, míg a nők a puhább felületet részesítik előnyben.

Számos tényezőt figyelembe kell venni a gyermek matracának kiválasztásakor. Megfelelőbb egy keményebb matrac, amely garantálja a gerinc egészséges fejlődését. Kellőképpen meg kell tartania a test anatómiai alakját, életkorát és súlyát. Legyen jó légáteresztő és könnyen karbantartható. Vízálló matracvédő megvásárolható a könnyebb karbantartás érdekében.

HU1.jpg (15 KB)

ÁGYRÁCS

Még a legmagasabb minőségű matraccal sem fogja elérni a kívánt eredményt, ha nem megfelelő ágyrácsot választ.

Az ágyrács javítja a matrac tulajdonságait, szellőzését, így meghosszabbítja élettartamát. Optimálisan elosztja a matracra gyakorolt ​​nyomást, kellően rugózik és természetes helyzetben tartja a testet.

Az ágyrács lehet szalagos, lamellás vagy állítható. Ha a matrac nem szellőzik, akkor elszaporodhatnak az atkák és a penész.

 

ANYAG 

LATEX 

A latex matracok nagyon kényelmesek és népszerűek. Magas rugalmasság jellemzi őket. A deformáció csak a terhelés pontján történik. Ezenkívül légáteresztőek és könnyen szellőztetik a nedvességet. Alkalmasak allergiások számára is. Javasoljuk, hogy kombináljuk lamellás ágyráccsal.

RUGÓ 

A rugós matracok elegendő támaszt nyújtanak az egész test számára. Ezek már nem recsegő vagy kényelmetlen matracok. A modern rugós matracok kétféle rugót tartalmaznak, bonell vagy zsákrugó. A rugóknak köszönhetően a matracok szellősek és kiváló légkeringést biztosítanak. Javasoljuk kombinálni szalagos ágyráccsal.

HAB

A hab matracok garantáltan a legnépszerűbbek a piacon. Többféle habból állítják elő, amelyek könnyen formálhatók, és nagy kényelmet nyújtanak tulajdonosuknak. Az egyes habtípusok kombinálva vannak egymással, így egyesítik egyedi tulajdonságaikat. A hab matracok kombinálhatóak lamellás és szalagos ágyráccsal.

HU2.jpg (60 KB)

Röviden

  • Keményebb és magasabb matracok - nagyobb súlyú emberek, férfiak
  • Puhább és alacsonyabb matracok - alacsonyabb súlyú emberek, nők
  • Közepes keménység - gyermekek és felnőttek
  • Ideális matracmagasság 16 - 20 cm (magasság teszt)
  • Lemezes ágyrács alkalmatlan

AJÁNLJUK: A régi matrac nem jó, és nincs pénz újra?! Próbálja ki az ideiglenes megoldást - topper. 

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése