INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL a 4.10 és 4.21 között leadott ÖSSZES  megrendelésre| Vásároljon MOST!

Boszorkány: bútorfelújítás saját kezűleg, avagy nem elégetni a régit

Markéta Etrychová
27.4.2023

Adjon új életet a régi bútoroknak. Újítsa fel saját kezűleg nagymamája szekrényét, komódját vagy más tömörfa bútort. Egy egyszerű eljárást mutatunk be Önnek a bútorok felújításához. Nem kell a régi darabokat a boszorkányok éjszakáján elégetni.

Boszorkány: bútorfelújítás saját kezűleg, avagy nem elégetni a régit

Miért érdemes felújítani a régi bútorokat?

A tömörfából készült régi bútoroknak megvan a varázsa, és jó néhány évtizedig szolgálhatnak. Újítsa fel kedvenc szekrényét, ládáját vagy étkezőgarnitúráját a nyaralóból. A felújítással eredeti darabot kaphat, amely a belső tér meghatározó elemévé válik. Nemcsak második életet lehel bútoraiba, de némi pénzt is megtakaríthat. A felújításhoz csiszolópapírra, festékre vagy lakkra, gittre és ügyes kezekre lesz szüksége.

Régi bútorok felújítása sajátkezűleg lépésről lépésre

Tisztítsa meg a bútorokat

Először is alaposan tisztítsa meg a régi bútorokat. Távolítson el minden foltot, szennyeződést és egyéb felületi hibát. Használhat normál epeszappant és vizet, vagy a bútor felületének megfelelő tisztítószert.

Csiszolja meg a bútorokat

Tisztítás után hagyja megszáradni a bútort, majd finom csiszolópapírral csiszolja át. Eltávolít minden tökéletlenséget, karcolást és sima felületet hoz létre, amely alkalmas festésre vagy pácolásra. Nagyobb bútorok, például ruhásszekrények vagy ágyak esetén használjon elektromos csiszolót.

A tökéletlenségek tömítése

Ha a bútorok vagy régi ajtók deszkái között lyukak, repedések vagy rések találhatóak, akkor azokat "tömítse" be. Finom fűrészpor és műgyanta keverésével tömítőanyagot készíthet, ami ideális megoldás, ha a felületet átlátszó lakkozással szeretné kezelni. Amennyiben festeni szeretné a bútort, abban az esetben fedje el a hiányosságokat egy klasszikus gittel, amelyet bármelyik barkácsáruházban megvásárolhat. Mindkét lehetőséget csiszológéppel szükséges csiszolni és csiszolópapírral elsimítani.

A felületkezelés kiválasztása

Döntse el, hogy milyen felületkezeléssel fogja kezelni a felületet. Lakkozással, festékkel vagy páccal festheti. Mindig fához készült festékeket, lakkokat és pácokat válasszon. A pácot gyakran arra használják, hogy a fát a kívánt árnyalatra színezzék, mielőtt átlátszó lakkot alkalmaznának.

A felületkezelés

Vigye fel a bútorra a kiválasztott felületkezelést. Festés esetén használjon ecsetet vagy szórópisztolyt. A pácokat puha ecsettel vagy hengerrel vigye fel. Vékony, egyenletes rétegekben vigye fel a felületkezelőt, és hagyja megszáradni az egyes rétegeket a következő réteg felvitele előtt. Mindig kövesse a fa erezetét. A felfestésnek egyenletesnek kell lennie.

fitting of old furniture.png (1.70 MB)

Szerelvények beszerelése

A sérült szerelvényeket újakra kell cserélni. Próbálja meg az eredeti megkímélt szerelvényeket hígítóval megtisztítani és fémfestékkel lefesteni. A bútorok, valamint a régi ajtók új külsőt kapnak az eredeti tartozékok felhasználásával.

Bútor kárpitozás

Régi kárpitozott bútorok esetében fontolja meg azok újrakárpitozását. Ez egy kicsit nagyobb kihívást jelent, mint más felújítási feladatok, de teljesen megváltoztathatja bútorai megjelenését. Olyan szövetet válasszon, amely kiegészíti az új felületet. Ha nem mer egyedül belevágni, abban az esetben bízza ezt egy képzett kárpitosra vagy más szakemberre.

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése