A szerelem a gyomron át vezet: 3 recept Valentin-napi desszertekhez
A Valentin-napi desszertek nemcsak az ízlelőbimbók számára nyújtanak élményt, hanem gyönyörű módját is jelentik a szeretet és gondoskodás kifejezésének. A Valentin-napi desszertek nemcsak az ízlelőbimbóknak jelentenek élvezetet, hanem a szeretet és a törődés egyfajta kedves kifejezőeszköze. Legyen szó elegáns Red Velvet cupcake-ekről, romantikus sajttorta szívekről vagy mennyei Red Velvet kekszekről, ezek a receptek mindegyike egy csipetnyi édes örömöt hoz Valentin-napra. Élvezze a szerelmével együtt töltött időt, és hagyja, hogy a szerelem - és az édességek - varázsa magával ragadja!

Red velvet cupcakes
Hozzávalók (kb. 12 cupcake-hez):
- 250 g finomliszt
- 2 evőkanál kakaópor (nem édesített)
- egy csipet só
- 115 g puha vaj
- 200 g kristálycukor
- 2 tojás
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 240 ml szobahőmérsékletű író
- 1 evőkanál piros ételfesték
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál ecet
Krém:1
- 250 g krémsajt (pl. Philadelphia)
- 100 g vaj
- 150 g porcukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, és készítsünk elő egy muffinformát, amelybe a papírmuffinokat helyezzük. Keverjük össze a lisztet, a kakaót és a sót egy tálban. Egy másik tálban a vajat és a cukrot világosra és habosra verjük. Fokozatosan adjuk hozzá a tojásokat és a vaníliakivonatot. Keverje felváltva a száraz hozzávalókat és az ételfestékkel elkevert írót a vajas keverékhez. A liszttel és a kakaóval kell kezdeni és befejezni. Végül keverje bele a szódabikarbónával elkevert ecetet. Töltse meg az előkészített süteményeket 2/3-ig a tésztával, és süsse 18-20 percig. Sütés után hagyja kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet. A krémsajtot verjük fel a vajjal, adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliakivonatot. A kihűlt cupcake-eket díszítsük a krémmel, de díszíthetjük cukorszóróval vagy ehető szívekkel is
Cheesecake szívek
Hozzávalók (kb. 6-8 szívhez
- 200 g vajas keksz
- 80 g olvasztott vaj
- 500 g krémsajt
- 200 g porcukor
- 2 tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 150 ml tejszínhab
- 200 g fagyasztott gyümölcs (málna, áfonya, ribizli...)
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra, és készítsünk elő egy sütőformát (ideális esetben szilikon szívformát, de használhatunk klasszikus formát is, és kivághatjuk a szíveket). A kekszet apróra törjük, és összekeverjük az olvasztott vajjal. A keveréket nyomjuk a formák aljába alapként. Egy tálban verjük fel a krémsajtot a porcukorral. Fokozatosan adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliakivonatot és a tejszínt. Végül belekeverjükl a fagyasztott gyümölcsöt. Öntsük az elkészített keveréket a formákba, és süssük 20-25 percig. Sütés után hagyjuk kihűlni, és legalább 2 órára tegyük hűtőbe. Vegyük ki a szíveket a formákból, és díszítsük tejszínhabbal vagy málnaöntettel, ha szeretnénk.
Vörös bársony kekszek
Hozzávalók (kb. 20 sütihez):150 g hladké mouky
- 150 g sima liszt
- 20 g kakaó
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- Csipetnyi só
- 115 g vaj
- 150 g nádcukor
- 1 tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 teáskanál piros ételfesték
- 100 g fehér csokoládé (apróra vágva)
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra, és készítsünk elő egy sütőpapírral bélelt tepsit. Keverjük össze a lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát és a sót egy tálban. Egy másik tálban verjük fel a vajat és a cukrot, majd adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliakivonatot és a piros színezéket. Fokozatosan keverjük bele a száraz hozzávalókat. Végül adjuk hozzá az apróra vágott fehér csokoládét. Egy kanál segítségével kis halmokatformázunk a tésztából a sütőlemezre. Tartsuk őket jó távolságra egymástól, mert sütés közben kissé szétterülnek. Süssük 10-12 percig, majd hagyjuk a sütiket kihűlni.
Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.