INGYENES KISZÁLLÍTÁS és FELVITEL a 4.10 és 4.21 között leadott ÖSSZES  megrendelésre| Vásároljon MOST!

A szállodai ágynemű megfelelő gondozása

A szállodatulajdonosok számára a vendégek maximális kényelme az első számú küldetés. Az elégedett vendég szívesen tér vissza a szálláshelyre. Elégedettségüket elsősorban a szoba állapota befolyásolja, a minőségi bútorok, ágy és matrac mellett nem szabad megfeledkeznünk az ágyneműről sem.

A szállodai ágynemű megfelelő gondozása

Gyakori ciklusok esetén a vászon megváltoztathatja méretét, alakját és megjelenését. Ahhoz, hogy ágyneműje tartós legyen és jó szolgálatot tegyen, megfelelő figyelmet kell fordítania rá, és megfelelően ki kell mosnia, nem csak az első alkalommal. Minden anyagnak megvannak a maga sajátos jellemzői, és kissé eltérő kezelést igényelnek. A mai cikkben bemutatjuk, hogy hogyan kell helyesen eljárni.

1. Ágynemű mosása első használat előtt

 

Az anyagtól függ; az ágynemű lehet vászon, pamut, flanel vagy krepp. Mindig kövesse a terméken található konkrét utasításokat. Mindig ajánlott az ágyneműt kifordítva mosni, hogy ne sérüljön meg.

 

  • Vászon ágyneműt 40-60°C-on kell mosni - ez közvetlenül a színektől és a gyártótól kapott ajánlástól függ az erősebb színek károsodhatnak.
  • Pamutvászon ágyneműt szintén 40-60 °C-on kell mosni.
  • Flanel ágyneműt 40 °C-on kell mosni, hogy ne sérüljön a szőrszálak puhasága, de a színezőanyag sem.
  • Krepp ágyneműt alacsonyabb, 40 °C körüli hőmérsékleten mossa.

hotel bedding1.jpg (1.95 MB)

2. Ágynemű és ágyneműhuzat mosása

Ismételt mosáshoz használjon 40-60 °C közötti hőmérsékletet, a választott anyagtól függően. Az ágyneműt mindig kifordítva mossa, és ellenőrizze, mielőtt a mosógépbe teszi. Nem szabad, hogy bárhol szakadások legyenek, és a cipzárnak vagy a gomboknak rendben kell lenniük. Válasszon kíméletes mosószert, és kövesse az adagolási utasításokat. A megfelelő gondozás magában foglalja az öblítő elhagyását, mivel az bevonja a szálakat, és károsíthatja a légáteresztő képességet vagy a nedvességfelvétel képességét.

hotel bedding2.jpg (448 KB)

3. Ágynemű szárítása és vasalása

Ha az ágyneműt szárítógépben kell szárítani, válasszon alacsony hőmérsékletet, mosás után azonnal kifordítva szárítsa meg. A magas hőmérséklet károsíthatja a szálakat, és befolyásolhatja az ágynemű színét is. Ideális a szabadban, friss levegőn történő szárítás, ahol gyorsabban szárad és nincs párásodás veszélye. Az olyan anyagokat, mint a lenvászon vagy a krepp, nem kell vasalni, az ágyneműt elegendő jól megrázni és szépen össze kell hajtani, a többit alacsonyabb hőmérsékleten is vasalhatjuk – ismét kifordítva. Ha szeretné megkönnyíteni a vasalást, centrifugáljon alacsonyabb sebességgel.

bedding.jpg (98 KB)

SEAT ágynemű szett

4. Foltok az ágyneműn és hogyan szabaduljunk meg tőlük

Például az epeszappan és a kézimosás hasznos lehet a klasszikus szennyezés esetén, de mit tegyünk, ha a szennyeződés nagyobb:

Egyéb tippek:

  • Smink - ezek a foltok nagyon makacsok, és főleg sötét szöveteken láthatók. Ebben az esetben egy klasszikus ablaktisztító és egy papírtörlő segít. Nedvesítse be a foltot az ablaktisztítóval, és körkörös mozdulatokkal óvatosan távolítsa el a sminket a szövetről.
  • Rúzs – ebben az esetben a hajsampon megteszi a hatását. Csak készítsen egy keveréket vízből és samponból, és szintén gyengéd mozdulatokkal távolítsa el a foltot.
  • Csokoládé – a foltot minél hamarabb langyos szappanos vízzel kell leöblíteni, ha már megkeményedett, akkor citromlével kell bekenni és rajta hagyni. Ezután öblítse le újra.
  • Vörösbor – szórja meg a foltot alaposan citromsóval, és súrolja le a foltot egy fél citrommal, majd öblítse le.
  • Gyümölcs – ez nagyon feltűnő foltot hagyhat, különösen az eper, az áfonya és hasonló gyümölcsök. Egyszerűen távolítsa el őket víz, ecet és citromlé keverékével.
Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése