15% kedvezmény az összes bútorra az EXPEDO15 kóddal

A hálószoba berendezésének 4 aranyszabálya

Most költöztél új lakásba? Vagy felújítod régit? Ez esetben nagy feladat előtt állsz, mégpedig a hálószoba berendezése. A választott bútorok, kiegészítők és egyéb berendezési tárgyak befolyásolják az általános hangulatot, a kényelmet és nem utolsósorban az alvás minőségét is.

A hálószoba berendezésének 4 aranyszabálya

Bár a hálószoba berendezésének folyamata egyszerűnek tűnhet, tudni kell, hogy az alapos előkészítés és a megfelelő bútorok kiválasztása nagyon fontos. Inspirálódjon a hálószoba berendezésére vonatkozó négy aranyszabályunkból. Segítenek a béke és a pihenés igazi atmoszférájának megteremtésében.

1. számú szabály: Az ágy a hálószoba szíve

A szoba legmeghatározóbb és lényegi elemét képezi. Röviden: az ágy minden hálószoba szíve, és nem tudnánk meglenni nélküle. Az ideális ágy kiválasztását ezért alaposan át kell gondolni. Számos tényezőt kell figyelembe venni, az ágy mérete, alakja és különösen a megfelelő elhelyezés.

Míg egy tágasabb hálószobában megengedhetünk magunknak egy robusztusabb franciaágyat, addig egy kisebb szobában a keskeny, tárolóhelyekkel ellátott kétszemélyes ágy lesz igazán praktikus. Az ágy elhelyezése egy kis tudomány vagy akár varázslat is lehet. Talán mindkettő. Tehát hogy helyezzük el az ágyat a hálószobában?

Hallottál már a feng shui-ról? Ez a hagyományos kínai tanítás többek között a bútorok harmonikus elrendezésével foglalkozik. Ideális esetben az ágynak mindkét oldalról hozzáférhetőnek kell lennie, és a fallal szemben kell állnia, de nem közvetlenül az ablak alatt. A biztonságérzet növelése érdekében az ágynak a hálószobaajtóval szemben kellene lenni.

photo-1522771739844-6a9f6d5f14af.jpg (79 KB)

2. számú szabály: Okosan válassz tárolóhelyeket

A hálószobai szekrények és különböző komódok kiválasztására is fontos nagy figyelmet fordítani. Bár a gardróbszekrény gyakran meglehetősen jellegzetes bútordarab, az ágynak mindemellett a hálószoba meghatározó elemének kell maradnia.

Nem kell aggódni a méretek miatt. Válassz például olyan tolóajtós szekrényt, amely a hálószoba egyik teljes falát elfoglalja. Hatalmas mennyiségű tárolóhelyet kapsz, ráadásul segít abban, hogy a szoba rendezett és egységes kisugárzású legyen.

Még mindig nem tudod, hogyan egyeztesd összes az ágyat a többi bútorral? Ebben az esetben a hálószobai szettek stílusos és egyszerű megoldást jelentenek.

1.jpg (83 KB)

3. számú szabály: Ne feledkezzünk meg az éjjeliszekrényekről!

Az éjjeliszekrények egyre inkább a hálószoba elfeledett kincseivé válnak. Praktikusságukat azonban nehéz pótolni. Egy fiókos éjjeliszekrényben sok apró tárgyat tárolhatsz, amelyek zavaróak lehetnek a hálószobában. Ráadásul a gyakran "porfogóként" csúfolt apróságok, nem kedveznek a nyugodt alvásnak.

2.jpg (110 KB)

4. számú szabály: Óvatosan a színekkel a hálószobában

A színek erősen befolyásolják, stimulálják érzékszerveinket és érzelmeinket. Ezért a hálószobákba inkább a hűvösebb, nyugtató hatású tónusok alkalmasak. Nagyobb helyiségek esetében a szürke, a barna és a bézs árnyalatai tartoznak a leggyakrabban használt színek közé. A fehér szín vizuálisan megnöveli a teret, ami nagy előny lehet kisebb hálószobákban.

A természet is adhat inspirációt a hálószoba színösszeállításához. A lágy, neutrális földszínek ideális választás a hálószobai falaira.

 

És mik a te tippjeid, trükkjeid és szabályaid a hálószoba berendezésénél? Osszd meg velünk!

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése