Akár -30% kedvezmény MINDENRE + kiszállítás csupán 1990 Ft, felvitel 4900 Ft, kiválasztott bútorokra összeszerelés 12 990 Ft

Hogyan kell tisztítani és tisztán tartani a mosogatót

Eliška Kašperanová
11.1.2024

Hogyan tisztítsuk a mosogatót, hogy mindig úgy nézzen ki, mintha új lenne? Ebben a cikkben egyszerű tippeket adunk ahhoz, hogy hogyan küzdhet meg a koszos és bizonyos esetekben kellemetlen szagú mosogatóval. Részletesen megvizsgáljuk a különböző anyagok karbantartását, hogy optimális eredményt érhessen el anélkül, hogy kockáztatná a károsodást.

Hogyan kell tisztítani és tisztán tartani a mosogatót

Milyen gyakran kell tisztítani a mosogatót

A mosogató – a konyha olyan része, amely folyamatosan napi igénybevételnek van kitéve. Ezért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen és alaposan ápolja, ideális esetben minden nap. Az ételek kezelése során a mosogatóban szennyeződések és baktériumok halmozódnak fel, és megfelelő tisztítás nélkül elkezdhetnek terjedni. Egyszerű tippjeinkkel azonban mindössze néhány perc alatt gondoskodhat mosogatójáról, és a koszos mosogatót újra konyhája büszkeségévé varázsolhatja.

Természetes módszer

Szeretne megszabadulni a szennyeződésektől, de nem szeretne vegyi anyagokhoz nyúlni? Megmutatjuk a természetes alternatívákat, amelyek fertőtlenítik a mosogatót és megszabadítják a zsírtól. A leggyakoribb segítők közé tartoznak:

  • Ecet = erős antibakteriális hatás.
  • Szódabikarbóna = eltávolítja a zsírt és fehérítőszerként is működik. Az ecettel kombinálva a lefolyó tisztává tehető vele.
  • Citrom = hatékonyan világosítja a sötét foltokat.

nature alternative.jpg (79 KB)

Rozsdamentes acél mosogatók

A konyhákban leggyakrabban használt mosogató a klasszikus rozsdamentes mosogató. Ennek oka a hosszú élettartamuk. Felejtse el a drasztikus súrolószerrel való súrolást tisztításkor! Ehelyett nyúljon inkább egy szivacshoz vagy puha ruhához. Ha rendszeresen gondozza mosogatóját, a hagyományos szappan is megteszi. Használhatja a fent említett természetes alternatívákat is.

Kerámia mosogatók

A kerámia mosogatók könnyű karbantarthatóságuk miatt nagy népszerűségre tettek szert. A kerámia ellenáll az ételek vagy folyadékok okozta foltoknak is. Mindössze egy kendőre, szivacsra és mosogatószerre van szüksége a fényes és tiszta megjelenéshez. Minden látható szennyeződés gyorsan és könnyen eltávolítható, és a kerámia mosogatója olyan lesz, mintha új lenne.

Gránit mosogatók

A gránit mosogató minden modern konyha ékköve, de hogyan adjon neki olyan ápolást, amely tökéletes állapotban tartja? Gondoljon egy kis rituáléra, ahol gránit mosogatója megkapja a megérdemelt szerető gondoskodást. Kezdje óvatosan - csak meleg vízzel és egy puha ruhával távolítsa el a felületi szennyeződéseket. Ha makacs foltok jelennek meg, akkor használjon speciális gránit mosogatótisztító pasztát.

Hogyan tisztítsuk meg a mosogatólefolyót?

A kellemetlen szagok eltávolítására kipróbálhatja a szódabikarbóna és az ecet kombinációját. Csak öntsön szódabikarbónát a lefolyóba, majd adjon hozzá ecetet, és hagyja hatni. Ezután öblítse le forró vízzel.

E problémák hatékony megelőzése azonban egyszerű. Csak néhány forintért kell vásárolni egy lefolyószűrőt, amivel könnyedén felfogja az összes szennyeződést. Ennek a kis segédeszköznek a rendszeres tisztításával elkerülheti a kellemetlen helyzeteket és megkímélheti magát a felesleges aggodalmaktól.

Ossza meg a cikket::

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincsenek hozzászólások.

Kedvezményes kiszállítás

bármilyen árura

Házhozszállítás

saját autóinkkal

14 napos visszavásárlási

garancia

Újdonságok

Szép bútorok feltöltése